Werelddeel: Afrika
Vliegafstand: minder dan 12 uur
Taal: Engels, Frans
Valuta: Seychelse roepie
Reisdocumenten: Paspoort, Visum (nu regelen)
Beste reistijd: Gehele jaar!
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Last minute vakantie Seychellen boeken? De goedkoopste last minute Seychellen all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Jammer zeg... even geen vakantiedeals voor deze bestemming. Bekijk snel alle andere !
 

Goedkope zonvakanties seychellen

 

Seychellen, een romantische vakantiebestemming

De idyllische eilandengroep Seychellen staat bekend als één van de meest romantische ter wereld. De tropische eilanden, met hun goudgele palm stranden, helder blauwe zee en prachtige rotsformaties geven het beeld van een paradijselijk bounty eiland, waar het hemels genieten is. Het is dan ook niet gek, dat dit één van de top bestemmingen is. Hier kan je in alle rust heerlijk ontspannen en genieten van flora en fauna. Rondom de eilanden kan gedoken en gesnorkeld worden. Verwonder je over de grote variatie aan het bijzondere leven onder water. Van kleine clownsvisjes tot reusachtige walvishaaien. Het duiken hier is absoluut een bijzondere ervaring.

Zonvakantie en strandvakantie in de Seychellen

De Seychellen is een absolute top bestemming voor een . Het grootste eiland Mahé heeft meer dan 60 paradijselijke stranden. De natuur is hier prachtig en ongerept. Om dit te behouden zijn er diverse beschermde natuurgebieden op de eilanden en in de zeeën erom heen. In de Seychellen richt men zich op het duurzame toerisme.

Klimaat de Seychellen

Weerkaart Seychellen

Met haar ligging in de Indische Oceaan, net ten noorden van Madagaskar, kent deze eilandengroep een gematigd tropisch regenwoud klimaat. Dit betekend dat het hier vaak regent. De hoeveelheid regen kan variëren tussen de verschillende eilanden en tussen het berggebied en de kust. De temperatuur is echter constant en aangenaam. Gedurende het hele jaar, ligt de temperatuur tussen 23 en 30 graden. De middag temperatuur ligt dagelijks zo rond de 30 graden en s'nachts is de temperatuur eigenlijk nooit lager dan 23 graden. Tussen zomer en winter varieert de temperatuur nauwelijks.

Wanneer de beste zonvakantie in de Seychellen

Gezien het constante weer, zou men zeggen dat de Seychellen het gehele jaar door heerlijk weer hebben voor een zonvakantie. De beste periode om naar de Seychellen te reizen ligt in de periode van mei tot en met november. In deze periode is de passaatwind het sterkste, wat voor de nodige verkoeling zorgt. In de periode van december tot en met april heerst het orkaanseizoen in de Indische Oceaan. De Seychellen liggen gunstig wat orkanen betreft. Ze worden zelden tot nooit getroffen door een orkaan. Tijdens het orkaan seizoen valt er echter veel meer neerslag dan in de gunstige periode van mei tot en met november.

Culinaire keuken Seychellen

Visgerecht

Het typische creoolse menu van de Seychellen is voornamelijk gevuld met een grote variatie aan rijst en visgerechten. Inktvis, snoek, rode poon en zelfs haai zijn delicatessen die hier geserveerd worden, op smaak gemaakt met kruiden, waardoor het eten vrij pittig kan zijn.

Los van de inheemse gerechten zijn er veel gerechten met Franse invloeden te krijgen. Maar er zijn ook invloeden uit andere culturen merkbaar. Zo zijn er verschillende curry’s te verkrijgen met kokosmelk en papaja. Naast de visgerechten, zijn er ook andere vlees gerechten te verkrijgen. Dit kan met de meest uiteenlopende soorten vlees. Zo zijn er zelfs gerechten met het vlees van vliegende hond te krijgen, wat een soort vleermuis is. Gewoonlijk worden er grote variaties aan fruit en groenten bij de gerechten geserveerd.

Er zijn ook vrij veel westerse gerechten en hapjes te verkrijgen in de Seychellen. Er zijn voldoende Chinese en Italiaanse restaurants te vinden, waardoor je ook hier gewoon Babi Pangang en Pasta’s en Pizza’s kunt krijgen. Ook de echt westerse snacks zoals hamburgers zijn uiteraard ook hier voldoende verkrijgbaar.

Vakantie- en reisadvies Seychellen

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A, Buiktyfus, Denque
 • Kraanwater is drinkbaar. Drinken van kraanwater wordt afgeraden.
 • Bezit van alle soorten drugs is streng verboden en wordt zwaar bestraft!
 • Naturisme zonnen is niet toegestaan, topless zonnen is niet overal toegestaan
 1. Zijn de Seychellen gevaarlijk?

  De eilanden zijn over het algemeen volledig gecontroleerd en veilig. In de zeeën rondom de eilanden komt piraterij voor. Op en direct rond de Seychellen is weinig criminaliteit. Ondanks dat, is het verstandig om algemene voorzorgsmaatregelen te treffen. Zoals: neem geen grote geldbedragen, kostbare bezittingen of documenten mee. Bewaar je kostbaarheden in je kluis in het hotel.

 2. Is een vakantie op de Seychellen goedkoop?

  De Seychellen staan bekend als vakantiebestemming, voor de rijken der aarde. Toch kan je ook prima op een gewoon vakantie budget naar de Seychellen. Kosten voor eten en drinken zijn meestal iets hoger, omdat veel ingrediënten geïmporteerd worden. Een vakantie naar de Seychellen hoeft niet duur te zijn.

 3. Veiligheid op het strand

  Houdt je ook op het strand rekening met je eigen veiligheid. In verschillende perioden van het jaar kan de sterkte van de stroming van het water in de branding veranderen. Met borden langs de toeristische stranden wordt hier voor gewaarschuwd, bij ongerepte stranden is dit niet zo. Houdt ook rekening met kokospalmen. Vallende kokosnoten kunnen ernstig lichamelijk letsel veroorzaken.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer seychellen

Verwacht voor morgen: zware regenval
28°C 34mm
7m/s 78% 97%
31 januari
26°C / 24°C
zeer zware regenval
1 februari
28°C / 25°C
matige regen
2 februari
29°C / 27°C
matige regen
3 februari
28°C / 27°C
zware regenval
4 februari
28°C / 28°C
matige regen
5 februari
28°C / 27°C
zware regenval