Werelddeel: Noord-Amerika
Vliegafstand: minder dan 9 uur
Taal: Engels
Valuta: Dollar
Reisdocumenten: Paspoort, ESTA formulier
Beste reistijd: Gehele jaar!

Last minute vakantie Verenigde Staten van Amerika boeken? De goedkoopste last minute Verenigde Staten van Amerika all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

 

Goedkope zonvakanties verenigde staten van amerika

 

Verenigde Staten, van het wilde westen tot serene luxe

Van de imponerende wolkenkrabbers van New York City tot aan de oneindige vlakten van Arizona. De VS is een land van adembenemende schoonheid en uitzonderlijke diversiteit. Niets kan je voorbereiden op de indrukwekkende uitzichten van de Grand Canyon of de 24/7 met neon verlichte straten van Las Vegas. Je kan veel zien tijdens een rondreis door Noord-Amerika. Maar, de Verenigde Staten heeft zoveel te bieden, een enkele vakantie is gewoon niet genoeg om het allemaal te kunnen ervaren. Er zijn enkele trekpleisters welke je niet mag missen: Denk aan de overweldigende Niagara watervallen, de Black Hills van South Dakota, toeren langs de Pacifische kustlijn van Californië, heuze cowboy ervaringen in de MidWest en Texas, de echte live Jazz tunes in New Orleans, het wonderlijke Yellowstone National Park in Wyoming, het Empire State Building en het Vrijheidsbeeld in New York en de skylines van Seattle, Chicago en Los Angèles. In Washington D.C. kan je heerlijk cultuur opsnuiven en genieten van de culinaire keuken die het land te bieden heeft. Hier vind je de beste restaurants, clubs, bars en cafés.

Zonvakantie en strandvakantie in de Verenigde Staten

Voor een zonvakantie kan je kiezen voor een rondreis door het prachtige landschap van de States, je kan bijvoorbeeld het land doorkruisen via Route 66. De klassieke route van Chicago tot Los Angèles, aangelegd in 1926, met een lengte van 3940km. De officiële Route US66 is opgeheven in 1985. Je kan echter nog steeds grote stukken afleggen van de originele route via: US55 - US44 - US40 - US15.

De kustgebieden voor een strandvakantie vind je in het westen in Californië en het zuidoosten in . Californië kent de enorme steden San Francisco en Los Angèles. Hier vind je nog prachtige stranden met luxe hotels langs de boulevards. Voor de aller mooiste zonvakantie ga je naar Florida. Deze staat is de meest zuidelijke punt van de VS, welke uitsteekt in de . Je vliegt op Miami in slechts 8 tot 10 uren vanaf Amsterdam. Florida heeft eindeloze witte zandstranden en prachtig luxe hotels langs de kustlijn. Het meest bekende gebied is misschien wel Florida Keys. Dit ligt helemaal zuidelijk van het vaste land in een lange streng van kleine eilandjes en badplaatsen. Alles is met elkaar verbonden middels een verhoogde snelweg. Alleen de uitzichten is de moeite al waard.

Klimaat de Verenigde Staten

Weerkaart Verenigde Staten

In Noord-Amerika vind je alle soorten klimaten vanwege de verschillen in geografische elementen. Dit gaat van tropisch Caribbean, naar woestijn gebied, tot enorme gebergten. Van het zuiden tot het noorden en van het westen tot het oosten, kom je dus grote verschillen tegen in temperatuur en weersomstandigheden. Uiteraard heb je de lekkerste zonvakantie in het zuiden van de Verenigde Staten. De bekendste vind je dan ook in Californië aan de westkust en Florida in het zuidelijke puntje. Dit deel is onderdeel van het Caribische gebied.

Wanneer de beste zonvakantie in de Verenigde Staten

Californië kent een woestijnklimaat en langs de kustlijn een mediterraan klimaat. In het zuiden is de temperatuur in december en januari ca. 14°C. In maart is de gemiddelde temperatuur al 20°C. Van mei tot en met oktober is de temperatuur tussen de 30-38°C. In Los Angèles in de gemiddelde temperatuur in de winter 20°C en zomers ca. 30°C. San Francisco kent winters van ca. 15°C en zomers van rond de 20°C. In het Caribische Florida kan je het gehele jaar door genieten. De winters zijn zacht met ca. 20°C en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot 33°C.

Het klimaat per regio

Gezien het gigantische landoppervlak zijn er teveel verschillende klimaat zones om op te noemen. De meest uitgebreide informatie vind je op de Engelstalige Wikipedia pagina: Climate of the United States.

Culinaire keuken Verenigde Staten

Hot Dog

Hamburgers

Hotdogs

Gefrituurde kipvleugels

Alles wat op de barbecue kan ;)

Kwarktaart, appeltaart en donuts

The American Dream Cuisine

Amerikanen houden van lekker eten, dit is dan ook op elke hoek van de straat, en er tussenin, mogelijk. Je kan in de steden bijna alle wereldgerechten krijgen. Voor de wat exotischere gerechten is het soms wel even zoeken. Want in de VS is er volop junkfood en lekkere snacks waar je niet aan ontkomt. Maar er wordt ook steeds meer geïnvesteerd in de culinaire kunsten. Ondertussen vind je in de steden ook de meest exclusieve restaurants met meester Chefs. Van traditionele hamburger en American style pizza tot luxe gerechten uit de Franse- en Oosterse keuken. In de steden is alles mogelijk. Fastfood ketens, zelfbedieningsrestaurants, diners, luxe restaurants, eetcafés en vele kleine gelegenheden voor een snelle hap. Vanwege de diversiteit in culturen is de gehele wereldkeuken verkrijgbaar. Eigenlijk kent de Verenigde Staten niet een eigen culinaire keuken. In New Orleans vind je vooral de Vietnamese keuken, in Minneapolis heerst een mix van Somalië en Ethiopië en uiteraard Chinees en Italiaans in New York City's Chinatown en Little Italy. Dit zin aangrenzende buurten in Manhattan.

Op het gebied van dranken is uiteraard alles te krijgen. Van Cola tot regionale Cocktails. Er zijn diverse soorten koffie en bier verkrijgbaar in alle restaurants en cafés. Voor een goede Europese, Zuid-Amerikaanse of anse wijn moet je bij de betere restaurants zijn. Over het algemeen worden standaard regionale wijnen geserveerd in de meeste eetgelegenheden.

Vakantie- en reisadvies Verenigde Staten

 1. Is de VS gevaarlijk?

  De Verenigde Staten is een veilig land. Reizigers moeten wel aandacht schenken aan de administratieve procedures bij binnenkomst. Zij kunnen zich hierover informeren op de website van de overheid van de Verenigde Staten. Je zult op alle luchthavens een strenge controle en routine ervaren. Volg de instructies van het veiligheidspersoneel altijd goed op.

 2. Geen tolerantie op drugs bezit

  Bezit en/of gebruik van niet medisch voorgeschreven narcotische middelen is verboden en de bestraffing is bijzonder streng. Als bij controle een bezit van drugs wordt geconstateerd wordt je vrijwel direct gearresteerd.

 3. Seksualiteit en prostitutie

  Je dient voorzichtig om te gaan met seksuele uitingen in communicatie en in kleding. In Amerika heerst een censuur. Topless zonnen is absoluut verboden in de gehele Verenigde Staten. Draag als man bijvoorbeeld ook geen T-shirt met een afbeelding van een naakte vrouw. Prostitutie is tevens illegaal. De verspreiding van HIV in de steden heeft reeds een hoog niveau bereikt.

 4. Het gebruik van alcohol

  Alcohol gebruik is verboden onder de leeftijd van 21. Consumptie op de openbare weg is verboden, als ook openbare dronkenschap. Een voertuig besturen onder invloed wordt zwaar bestraft. Het toegestane alcoholpercentage in het bloed is verschillend per Staat en ligt tussen 0.08% tot 0.1%.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer verenigde staten van amerika

Weerdata is tijdelijk niet beschikbaar...