Werelddeel: Europa
Vliegafstand: minder dan 3 uur
Taal: Spaans
Valuta: Euro
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart
Beste reistijd: Lente, Zomer, Herfst

Last minute vakantie Spanje ~ Spaanse kust, costa en eilanden boeken? De goedkoopste last minute Spanje all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Goedkope zonvakanties spanje

Zon, Zee, Spanje

Prachtige stranden, een heerlijke keuken, een bruisend nachtleven en levendige feesten allemaal maken Spanje een van de beste vakantielanden in Europa. Naast zon, zee en strand heeft Spanje je zo veel meer te bieden. Bezoek fantastische steden als Valencia, Sevilla, Madrid of Barcelona en geniet van je Spanje. Niet alleen in de regio’s aan de middellandse zee kust kan je genieten van je maar ook in het binnenland van Spanje of aan de Atlantische kust is het heerlijk vertoeven.

Strandvakantie in Spanje

Spanje heeft een landschap dat erg varieert. De groenblijvende estuaria van Galicië kan bijna niet meer verschillen van de woestijnen van Almería of de ruige bergen van de Sierra Nevada. En dan zijn er nog de talloze schitterende stranden aan de Spaanse kust. Hoewel druk in de zomer, zelfs langs de kust van de grote toeristische Costas kunnen leuke stranden gemakkelijk worden gevonden.

Een zonvakantie in het culturele binnenland

Spanje is een verrassing voor degenen, die het beeld hebben te moeten vechten voor handdoek ruimte in een van de overvolle stranden of nippen sangria tijdens het kijken naar een stierengevecht of flamenco. Van de oude monumenten achtergelaten door de Romeinen en Moren, de middeleeuwse kastelen van het binnenland, de witte dorpen in het binnenland van of de bruisende steden Barcelona en Madrid, er is een geweldige mix van culturele attracties in Spanje. Spanje heeft een van de meest diverse culturen en landschappen van Europa.

Klimaat Spanje

Weerkaart Spanje

Vanwege haar oppervlakte en ligging op het Iberische schiereiland heeft Spanje, met haar Atlantische oceaan en middellandse zeekusten een divers klimaat. Het klimaat is voornamelijk Mediterraan. Hierdoor zijn de zomers voornamelijk droog en hebben de winters stabiele temperaturen. Spanje heeft jaarlijks meer dan 3000 zonuren. Het is hiermee één van de warmste gebieden in Europa.

Aan de Cantabrische kust, in het noorden, heerst een nat gematigd klimaat. De winters zijn er zacht en de zomers niet te heet. De temperaturen overschrijden er zelden de 25 graden Celsius. In de berggebieden van Spanje, is het klimaat minder aangenaam. Vanaf het begin van de winter tot het einde van het voorjaar is er grote kans op sneeuw. Dit is voornamelijk zo in de Siërra Nevada, het Cantabrische gebergte, het Iberische randgebergte en de Pyreneeën. De hebben met hun ligging voor de Afrikaanse kust een gematigd klimaat met aangename temperaturen en weinig kans op regen.

Wanneer de beste zonvakantie in Spanje

De temperaturen op het vaste land van Spanje, zijn in het late voorjaar of in de vroege herfst, het meest aangenaam. Tussen juni en september kunnen de temperaturen oplopen tot ver boven de 30 graden. Aan de Spaanse Costas kan men prima overwinteren. Met temperaturen in de winter van 15 tot 18 graden is het klimaat vrij mild. De Costa Blanca heeft over het algemeen een droge winter. Aan de valt in de winter iets meer regen.

Op de Canarische Eilanden is de temperatuur in de maanden van mei tot en met oktober het hoogst. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur ligt rond de 22 graden Celsius, zonder grote temperatuurverschillen. In de wintermaanden is er iets meer kans op regen.

Culinaire keuken Spanje

Spaanse keuken

De meeste mensen kennen van de Spaanse keuken de Paella, de tortilla en de tapas. De Spaanse keuken kent echter uit zoveel meer culinaire hoogstandjes, veelal zijn dit lokale specialiteiten bereid met lokale ingrediënten, zoals vlees van wild en vis, maar ook kazen, asperges en paddenstoelen.

De traditionele Spaanse keuken, wordt door een aantal zaken gekenmerkt. Zo is men in Spanje niet vies van het gebruik van olijfolie tijdens het koken. Spanje is dan ook de grootste olijfolieproducent van de wereld. Als ontbijt worden fruit, zoetigheden en sterke koffie genuttigd. Tijdens de lunch of het diner, drinkt men graag een glaasje wijn, zoals een heerlijke La Rioja. Men eet meestal tweemaal daags, waarbij de maaltijd bestaat uit een voorgerecht en een hoofdgerecht. Tapas eet men in Spanje vanaf het middaguur, maar deze worden bijna nooit als volledige maaltijd gegeten. Wanneer je van vis of zeevruchten houdt, dan zit je zeker goed in Spanje. In Spanje eet men meer zeedieren, dan in andere Europese landen. Na Japan is Spanje de grootste zeevruchtenconsument ter wereld. In Spanje kan je genieten van de heerlijkste gerechten.

Vakantie- en reisadvies Spanje

 • Vaccineren is niet nodig
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen
 • Drink geen ongekookte melk
 • Drugsbezit is niet toegestaan
 1. De Spaanse Siësta

  Er zijn verschillende vooroordelen over Spanje en Spanjaarden. Vanwege het klimaat, wordt er in het begin van de middag een Siësta gehouden. Hierdoor is het beeld ontstaan dat Spanjaarden liever luieren dan werken, maar niets is minder waar.

 2. Het openbaar vervoer in Spanje

  Het openbaar vervoer in Spanje is prima geregeld. Met name in de grote steden, als Barcelona, is het vervoer met tram, metro of bus goed en goedkoop.

 3. Communicatie in Spanje

  Wanneer je redelijk Engels of Frans spreekt, dan kan je daarmee in Spanje ook prima uit de voeten. Hoewel de Spanjaarden de Engelse taal niet perfect beheersen, doen ze hun best je te verstaan. Ze blijven vriendelijk en behulpzaam.

 4. Mobiel bellen in Spanje

  In de laatste jaren heeft Spanje flinke vooruitgang geboekt in de infrastructuur. Niet alleen in het wegennet, maar ook in het dataverkeer. Zo zijn de mobiele telefonie en internet verbindingen een stuk verbeterd. Over het algemeen heb je dus een prima bereik. Denk tijdens je vakantie wel om de kosten van je bel- en databundels.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer spanje

Verwacht voor morgen: zwaar bewolkt
15°C 0mm
1m/s 64% 79%
29 januari
16°C / 14°C
geheel bewolkt
30 januari
17°C / 15°C
zwaar bewolkt
31 januari
17°C / 15°C
geheel bewolkt
1 februari
19°C / 15°C
half bewolkt
2 februari
17°C / 16°C
onbewolkt
3 februari
16°C / 15°C
half bewolkt