Werelddeel: Afrika
Vliegafstand: minder dan 4 uur
Taal: Arabisch, Berbers
Valuta: Marokkaanse dirham
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Gehele jaar!
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Last minute vakantie Marokko boeken? De goedkoopste last minute Marokko all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Jammer zeg... even geen vakantiedeals voor deze bestemming. Bekijk snel alle andere !
 

Goedkope zonvakanties marokko

 

Marokko, een magische nieuwe wereld

Marokko kent een bijzondere mix van culturen, gesproken talen, geloofsovertuigingen, traditionele gewoonten en moderne invloeden. Het is het meest liberale land in Afrika. Haar grootste trekpleister is de hoofdstad Marrakech. Door Winston Churchill bestempelt als: 'Eenvoudig weg, de mooiste plaats ter wereld om je middag te besteden.' De unieke mix van de klassieke en koloniale architectuur maken de steden van Marokko een prachtig plaatje. Ver voorbij de steden ligt een indrukwekkend landschap op je te wachten. Zo kan je wandelingen maken in de Atlas gebergten of een rondreis maken op een kameel door de woestijn.

Zonvakantie en strandvakantie in Marokko

Marokko kent ook vele luxe all inclusive resorts aan de mooie stranden van de kustlijn. In Tangier vind je mooie zandstranden, rust en een klassieke cultuur. In Casablanca is het meer bruisend en actief. Hier zijn de resorts meer ingesteld op verwennerij en watersport. Hier kan je lekker zonnen op het strand of surfen op de golven van de Atlantische oceaan. In de avond trekt je zich terug in het resort, waar je overheerlijke culinaire gerechten staan te wachten. Na het diner kan je zich nog even laten verwennen met een heerlijke Hamman behandeling.

Klimaat Marokko

Weerkaart Marokko

Het klimaat in Marokko is divers. Het verschilt per regio en per seizoen. Over het algemeen kent Marokko een tropisch klimaat. Met dag temperaturen tot 35°C en nacht temperaturen in de woestijn van 5°C. Langs de kustlijn ervaart je het meer als een gematigd warm Mediteraan klimaat. Het binnenland is erg droog en heet. In het zuiden van het land si het het gehel jaar door heet en droog. Maar in de nacht zakt de temperatuur aanzienlijk. Met name in de maanden december en januari.

Wanneer de beste zonvakantie in Marokko

Over het algemeen kan je het hele jaar door een zonvakantie genieten in Marokko. De meeste regen valt tussen november en maart. In Marrakech en Agadir is het nog een aangename 21°C in de winter periode. De zomers zijn droog en kennen een lage luchtvochtigheid. Het gehele jaar door is er dus een aangename warmte. Als je echt de extreme hitte wilt vermijden kan je het beste de maanden juli tot en met augustus niet een vakantie boeken. Het is het meest aangenaam in de maanden: april, mei, september, oktober en november.

Culinaire keuken Marokko

tomatensoep

Hariri: een pittige tomaten soep

Pastilla: een taart van duivenvlees afgewerkt met kaneel en suiker

Couscous: een hartige griesmeel schotel met groenten en vlees

Tajine: een stoofpot van lamsvlees, kip of vis, uien, olijven, amandel, tomaat en kruiden

Mechoui: langzaam gebraden gevuld lamsvlees of beef

De Marokkaanse keuken is al sinds jaar en dag een mix van diverse invloeden uit verschillende windrichtingen. Zoals invloeden uit het Middellandse zee gebied en Arabisch. Maar, ook Joods, Perzisch en West-Afrikaans. De gerechten zijn divers van een Diffa tot een Brochettes (Kebab). De Diffa is een uitgebreid maal van verschillende gangen met couscous en gegrild vlees. De kebab is als een snelle hap te krijgen op elke hoek van de straat. Er wordt veel vlees gegeten, zoals van het lam, maar ook duivenvlees. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van groenten, kruiden en vis. Ook in de restaurants kan je een eenvoudige maaltijd krijgen tot aan een luxe meerdere gangen maaltijd. Naast Marokkaanse restaurants zijn er ook voldoende Franse-, Spaanse- en Italiaanse restaurants te vinden. De beste manier om van de echte Marokkaanse culinaire keuken te genieten is toch gewoon op straat bij de kleinere eettentjes. In het centrum van Marrakech kan je ze niet missen. Proef de bijzonder smaakvolle gerechten, bereidt met alleen verse producten en natuurlijk mysterieuze geheime kruidenmixen.

Vakantie- en reisadvies Marokko

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio en Hepatitis A
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen.
 • Drink geen ongekookte melk
 • Bezit van alle soorten drugs is streng verboden en wordt zeer zwaar bestraft!
 • Naturisme en topless zonnen is niet toegestaan
 • Homoseksualiteit is in het land verboden
 1. Is Marokko gevaarlijk?

  Marokko is vanaf medio 2014 in een staat van alertheid op het gebied van terreurdreigingen. Er zijn sinds die tijd in het land vele maatregelen getroffen om de veiligheid te bewaren. Voor een volledig kan je het best op de website van het ministerie van buitenlandse zaken kijken!

 2. Smokkel en vastgoedhandel

  Bewaak je bagage en stem nooit in om brieven of pakketjes voor een ander af te leveren. De smokkel op voertuigen in het land wordt zeer streng gecontroleerd. Draag dus altijd zorg voor bezit van juiste documenten en papierwerk. Het land staat redelijk bekend om haar smokkel, illegale handel en oplichtingspraktijken. Ook in het geval van vastgoed moet je zeer alert zijn. Mocht je toch serieus geïnteresseerd zijn in het kopen van vastgoed, maak dan altijd gebruik van een advocaat en een betrouwbaar makelaarskantoor.

 3. Souvenirs en kleding kopen in Marokko

  In Marokko worden heel veel namaakproducten verkocht, zoals merkkleding en tassen. Wellicht dat je zich hier bewust van bent wanneer je een dergelijk product koopt. Maar wees je ook bewust van het feit, dat invoeren van dergelijke producten naar Nederland verboden is. Het is dus mogelijk dat de douane beslag legt op je goederen. Er is tevens een boete mogelijk van 50-20.000 euro.

 4. Het geloof in Marokko

  Marokko is een moslim land. Het geloof wordt redelijk streng nageleefd, al zal je hier weinig van merken. Inwoners kijken niet snel meer op van toeristen en tolereren veel. Wees voorzichtig met alcohol gebruik. Dronkenschap is uit den boze gezien inwoners zelf bijna geen alcohol drinken. Seksualiteit heerst ook nog een taboe op. Ongehuwd samenwonen is bij de wet verboden. Je kan zich dus het beste voordoen als een echtpaar.

 5. Uw kleding in een Moskee

  Bij het bezoek aan kleine dorpjes en heiligdommen, zoals moskeeën, is het dragen van respectvolle kleding vereist. Denk hierbij aan het bedekken van schouders, armen en benen. Voor vrouwen is een hoofddoekje vaak verplicht.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer marokko

Verwacht voor morgen: geheel bewolkt
16°C 0mm
1m/s 37% 100%
24 januari
17°C / 7°C
onbewolkt
25 januari
15°C / 7°C
onbewolkt
26 januari
16°C / 7°C
licht bewolkt
27 januari
19°C / 7°C
zwaar bewolkt
28 januari
20°C / 10°C
geheel bewolkt
29 januari
21°C / 10°C
onbewolkt