Werelddeel: Azië
Vliegafstand: minder dan 7 uur
Taal: Arabisch
Valuta: Dirham
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Lente, Herfst, Winter
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Last minute vakantie Dubai boeken? De goedkoopste last minute Dubai all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

 

Goedkope zonvakanties dubai

 

Dubai, de oase van Saoedi-Arabië

In De Verenigde Arabische Emiraten, ligt het mooie Dubai. Deze betoverende stad is vaak niet de eerste keus van velen voor een zonvakantie. Maar deze keus is meestal op basis van onwetendheid. Ja, Dubai ligt in het Midden-Oosten en Ja, het is er in de zomer extreem warm. Maar, Dubai is ook een onvergetelijke ervaring. Een echte vakantie zonbestemming voor de liefhebber van luxe, comfort en perfecte verzorging. Een krijgt in Dubai een nieuwe betekenis. Dubai is natuurlijk een woestijn locatie van oorsprong. Dubai stad is dan ook een kunstmatig gecreëerd paradijs. Er is veel groen en dat zonder regen. De stad is schoon, netjes, verzorgd en ingesteld op toerisme. Niemand komt hier te kort. De luxe hotels zijn onbeschrijfelijk gastvriendelijk en comfortabel.

Klimaat Dubai

Weerkaart Dubai

De zomers in Dubai zijn extreem warm, gemiddeld 40°C. Er is ook een hoge luchtvochtigheid en er valt weinig regen. Overdag is de temperatuur meestal hoger dan 40°C. In de nacht koelt het af tot gemiddeld 30°C. De hoogst genoteerde temperatuur in Dubai is 48,5°C. Dit was in juli van 2012. De meeste dagen van het jaar zijn zonnig en warm. De winters zijn kort en koel met gemiddelde temperaturen van 23°C overdag en 14°C in de nacht. Door de ligging aan de woestijn kan er onregelmatig korte regenval zijn. Dit is veelal van december tot en met maart.

Wanneer de beste zonvakantie in Dubai

Tijdens de lente, zomer en herfst (half maart tot eind november) is Dubai een aantrekkelijke vakantie bestemming. De lente (maart t/m mei) is al lekker warm met gemiddeld 25°C. In maart is er nog wel wat meer kans op regen, maar dit zijn geen grote hoeveelheden. Al met al is een vakantie naar Dubai het hele jaar door goed mogelijk. Zelfs van december tot maart is het overdag nog 20°C. Door de ligging langs de woestijn is een jaarlijks terugkerende zandstorm over Dubai niet onmogelijk. Van 2008 tot en met 2012 zijn deze in de periode van januari tot en met april geweest. Een storm duurt enkele dagen en zorgt voor verminderd zicht.

Culinaire keuken Dubai

Lamsrack

Culinair is het land een mix van vele bekende internationale keukens. Er is altijd wel een bekend gerecht en wat wils voor iedereen. Ook is op elke hoek wel een restaurant te vinden. Variërend van een klein zaakje waar je voor enkele euro’s een eenvoudige maaltijd heeft, tot luxe restaurants voor 5-gangen diners.

Shoarma is het meest beschikbare- en goedkoopste voedsel en overal verkrijgbaar in Dubai. Het is het Arabische alternatief op de hamburger. Shoarma is vlees dat is gekookt op een spies en dan in dunne reepjes gesneden en gegrild. Het vlees wordt uitgeserveerd op kuhbus (Pita) brood met groenten en dressing. Het kost ongeveer AED 5,- (EUR 1,-). De Shoarma welke wordt verkocht door Indiase restaurants zijn misschien wel de goedkoopste.

Een andere lokale snack is Fala-Fil (Felafel, Falafel) ook overal te koop en ongeveer voor dezelfde prijs als de Shoarma.

Het grootste deel van de Amerikaanse fast food ketens hebben hun plaats ook gevonden in Dubai. KFC, Chillis, TGI Fridays, Starbucks, en McDonald's zijn riant aanwezig in de stad.

Dubai heeft een grote keus aan goedkope Indiase vegetarische gerechten. Dosa, vada, idlee, samosa, chapaati / roti, met royale porties van sabji (gekookte groente stoofpot) zijn royaal verkrijgbaar. Deze complete gerechten kosten meestal minder dan AED 10,- (EUR 2,-).

De duurdere gerechten kosten hooguit AED 20,- (EUR 4,-). In het bijzonder het Meena Bazaar gebied en Karama zijn de plaatsen waar in overvloed deze restaurants aanwezig zijn. De meeste van hen zijn de gehele week open van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds.

Vakantie- en reisadvies Dubai

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Buiktyfus en Hepatitis A
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen
 • Drink geen ongekookte melk
 • Bescherm je voedsel tegen vliegen
 • Bezit van alle soorten drugs is streng verboden en wordt zeer zwaar bestraft!
 • Naturisme en topless zonnen is niet toegestaan
 1. Is Dubai gevaarlijk?

  Er wordt nog vaak gevraagd of Dubai veilig is. Het is tenslotte een stad in het midden oosten. In de Verenigde Arabische Emiraten heerst nog een spanningsveld. Het wordt aangeraden om altijd de nieuwsberichten te volgen en waakzaam te zijn. Dubai valt zeker niet onder het huidige risico gebied! Voor een volledig kan je het best op de website van het ministerie van buitenlandse zaken kijken.

 2. Is een vakantie in Dubai goedkoop?

  Je zult hier niet terecht kunnen voor een budget vakantie. Dubai is de stad waar alles mogelijk is, maar hier hangt ook een prijskaartje aan.

 3. Hoe groot is Dubai?

  Dubai is een grote stad, bijna net zo groot als Noord-Brabant. Een comfortabele vakantie in Dubai gaat gepaard met een super-de-luxe hotel verblijf. Natuurlijk kent de stad vele restaurants, gigantische winkelcentra en een bruisend uitgaansleven.

 4. Het openbaar vervoer in Dubai

  Voor transfers van vliegveld naar hotel zijn er bussen en taxi’s of zelfs limousines van het hotel. Je kan ook gemakkelijk een auto huren op het vliegveld. Rondreizen met auto of bus kan wel, maar in verband met het reisadvies niet overal even veilig. Er zijn geen treinreizen mogelijk.

 5. De islam in Dubai

  Het geloof wordt redelijk streng nageleefd, al zal je hier weinig van merken. Inwoners kijken niet snel meer op van toeristen en tolereren veel. Wees voorzichtig met alcohol gebruik. Dronkenschap is uit den boze gezien inwoners zelf bijna geen alcohol drinken. Seksualiteit heerst ook nog een taboe op. Ongehuwd samenwonen is bij de wet verboden. Je kan zich dus het beste voordoen als een echtpaar.

 6. Uw kleding in een Moskee

  Bij het bezoek aan heiligdommen, zoals moskeeën, is het dragen van respectvolle kleding vereist. Denk hierbij aan het bedekken van schouders, armen en benen. Voor vrouwen is een hoofddoekje vaak verplicht.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer dubai

Verwacht voor morgen: lichte regen
19°C 1mm
11m/s 55% 0%
27 januari
20°C / 19°C
onbewolkt
28 januari
19°C / 17°C
onbewolkt
29 januari
20°C / 17°C
onbewolkt
30 januari
20°C / 18°C
onbewolkt
31 januari
21°C / 18°C
licht bewolkt
1 februari
21°C / 19°C
onbewolkt