Werelddeel: Zuid-Amerika
Vliegafstand: minder dan 12 uur
Taal: Portugees
Valuta: Real
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Lente, Zomer, Herfst
Reisvaccinatie: Niet noodzakelijk (toon advies)

Last minute vakantie Brazilië boeken? De goedkoopste last minute Brazilië vliegtickets en vind je hier! ✓super last minutes ✓goedkope hotels ✓goedkope vliegtickets

Brazilië, het beste van de tropen

Van het prachtig gekleurde wildleven in het regenwoud van de Amazone tot met bikini gevulde zandstranden op Copacabana Beach. Door de verslavende mix van schoonheid, feesten, cultuur en pracht en praal is Brazilië jarenlang een favoriete zonbestemming geweest van vele vakantiegangers.

Brazilië is één van 's werelds grootste landen en kent dan ook tal van prachtige trekpleisters. Het land heeft ongekend veel mogelijkheden voor avontuur, activiteit en inspiratie. Langs de kust vind je prachtige zandstranden en leuke eilandjes voor een dagtripje. In het binnenland wordt je overspoeld met natuurlijke schoonheid. De Amazone is een wonderlijk tropisch regenwoud met een scala aan flora en fauna. In het zuiden op de grens van Argentinië vind je de oorverdovende Iguaca watervallen. Een adembenemend water spektakel van moeder natuur.

Cultuur, carnaval en sensatie tijdens een vakantie in Brazilië

Hoewel het wereldberoemde carnaval in Rio de Janeiro maar eens per jaar wordt gevierd, is het in Brazilië altijd feest. De lokale bevolking is één grote bron van gezelligheid, dans, zang, muziek en interactie. In Sao Paulo vind je dan ook vele chique nachtclubs en uitgaansmogelijkheden. Brazilianen vinden de zin van het leven toch wel in de muziek en dans. De Samba, Lambada en Bossa Nova zijn de lokale dansstijlen. Maar als je van het noorden van het land naar het zuiden trekt, zal je merken dat de muziekstijl in elke regio ook zijn eigen persoonlijke sfeer en sound kent; Van Latin tot Funk.

Als je van activiteit en adrenaline houdt zit je ook zeker goed in Brazilië. Het is spectaculair surfen op de golven van Santa Catarina. Of ongeremd met quads door de duinen van het Noordelijke Natal scheuren. Snorkelen in het Fernando de Noronha nationaal park is een onvergetelijke ervaring. Als ook abseilen in het Chapada Diamantina nationaal park. Een bijzonder tropisch avontuur door het regenwoud van de Amazone mag je uiteraard ook niet hebben gemist.

Natuurlijk kan je ook heerlijk ontspannen genieten van een rondvaart door de rivieren. Of eindeloos slenteren door de straten van Ouro Preto en Paraty. Hier vind je prachtige architectuur, monumenten, koloniale geschiedenis en luxe hotels. Voor een zijn de Braziliaanse stranden het toonbeeld van de wereld. De vaak bomvolle zachte zandstranden zijn gezellig en feestelijk. Hier laat een ieder zich helemaal gaan in ontspanning, plezier en puur genot van de zon, zee en het strand. Brazilië is puur en onvoorwaardelijk genieten!

Klimaat Brazilië

Weerkaart Brazilie

Brazilië bedekt bijna de helft van het landoppervlak van heel Zuid-Amerika. Aan het noorden, westen en oosten grenst het aan het binnenland van het continent. Aan de oost kant ligt de Atlantische oceaan. Het land is relatief vlak voor een Amerikaans land. De hoogste gebergten zijn maximaal 3000 meter en het land bestaat voor meer dan de helft uit plateaus. Ten noorden van de Amazone ligt het hooggebied wat bestaat uit bossen en rotsachtig woestijn landschap. Ten zuiden van de Amazone liggen rivieren en gebergten. De bevolking is geconcentreerd in het zuidoosten in de steden Rio de Janeiro en Sao Paulo.

Door haar ligging in de tropen, is Brazilië het gehele jaar door een geschikte zonbestemming, met temperaturen rond de 30°C. Temperaturen zullen praktisch nooit onder de 20°C uitkomen. Het klimaat in het midden van het land is heet en droog, terwijl deze tropisch warm is in het regenwoud. Waar de hitte vaak onaangenaam is door de hoge luchtvochtigheid. In het Amazone gebied stijgen de temperaturen tot 40°C.

Wanneer de beste zonvakantie in Brazilië

In het kustgebied van Brazilië is het eigenlijk het hele jaar door erg warm zweterig en benauwd weer. De beste vakantie periode ligt tussen maart en november, tijdens het droge seizoen. Dan is de warmte prima verdraagzaam. Tijdens de winterperiode kan het koud worden in het zuiden en de berggebieden. De temperaturen kunnen zelfs tot op het vriespunt zakken. De regenseizoenen zijn van januari tot en met April in het noorden, van April tot en met Juli in het noordoosten en van november tot en met maart in de bewoonde wereld (het gebied Rio de Janeiro en Sao Paulo).

Het klimaat per regio

Gezien het gigantische landoppervlak zijn er teveel verschillende omstandigheden om op te noemen. De meest uitgebreide informatie vind je op de Engelstalige Wikipedia pagina: Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A, Gele koorts en Malaria

Culinaire keuken Brazilië

Biefstuk 2272464 Pixabay

De culinaire keuken van Brazilië verschilt sterk per regio. Het is een mix van koloniaal en diverse groepen immigranten. De belangrijkste basis is ontstaan vanuit Europa en Afrika.

De hoofdingrediënten van de originele lokale bevolking voor gerechten zijn: cassave, guaraná, açaí, cumaru, cashew en tucupi. Naast de wortelgroente Cassave vindt u veel zoete jam en fruit. Dit wordt ook nog veel gebruik bij de bereiding van gerechten. Vanuit deze basis zijn er tal van verschillende gerechten ontstaan uit de invloeden van buitenaf. Zo zijn later ingrediënten uit de culinaire keuken van het Middellandse zee gebied toegevoegd. Zo hebben de emigranten uit , , Duitsland, Polen en Zwitserland, wijn, zuivel en bladgroeten geïntroduceerd. Omdat de aardappel in Zuid-Amerika niet beschikbaar was is die in gerechten vervangen door de Cassave. De Afrikaanse slaven hebben in het verleden met name in de kustgebieden de Braziliaanse gerechten beïnvloedt. In latere tijden zijn er nog meer invloeden van buitenaf geweest. Zoals vanuit Japan, wat voor Brazilië het toonbeeld is geworden van de Aziatische keuken.

Vakantie- en reisadvies Brazilië

 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen.
 • Drink geen ongekookte melk
 • Bescherm je voedsel tegen vliegen
 • Bescherm uzelf tegen muggen middels spray (DEET) en slaap onder een klamboe
 1. Is Brazilië gevaarlijk

  Reizen naar Brazilië verlopen zonder problemen en een veilige reis hangt af van gezond verstand. Niettemin dienen reizigers, zoals in elk land overigens, de plaatselijke veiligheidsvoorschriften na te leven. Het is dan ook aangeraden dat de reizigers zich via de lokale media en overheid informeren over de plaatselijke situatie. Voor een kan je de website van de Rijksoverheid raadplegen.

 2. Zika-virus in Brazilië

  Het virus wordt vaak omschreven als een lichte versie van dengue. Het werd dit jaar vastgesteld in 18 van de 26 Braziliaanse deelstaten. In januari 2016, werden meer dan 4000 verdachte gevallen geïdentificeerd tegenover 147 in 2014. Zika-koorts heeft een aantal herkenbare symptomen, gelijkwaardig aan die van dengue, zoals: koorts, hoofdpijn, gewrichtspijnen, misselijkheid en diarree.

 3. Drugs- en alcoholgebruik

  Het gebruik van en de handel in verdovende middelen zijn streng verboden in Brazilië. De controle hierop is sinds kort aanzienlijk verscherpt op de luchthavens. Sinds juni 2008 geldt in heel Brazilië een absolute nultolerantie bij het rijden onder invloed. Naast hoge boetes en onmiddellijke arrestatie, dient men ermee rekening te houden dat een strafrechtelijk proces kan volgen met effectieve gevangenisstraffen.

 4. Infrastructuur

  Het wegennet is zeer uitgebreid, maar vaak in slechte staat, in het bijzonder in het Noorden. Tussen Brasilia, Rio de Janeiro, São Paulo en het Zuiden is het wegennet van betere kwaliteit.

  Het wegennet biedt talrijke mogelijkheden om zich door het onmetelijke land te verplaatsen per auto. Tijdens of kort na het regenseizoen zijn sommige wegen onberijdbaar. De Braziliaanse federale regering publiceert actuele informatie over de toestand van het wegennet.

 5. Persoonlijke veiligheid voor reizigers

  In het algemeen dienen volgende richtlijnen in acht te worden genomen, om de risico's tot een minimum te beperken:
  - Vermijd het toonbaar dragen van waardevolle juwelen, kledij of voorwerpen en neem enkel het hoogst noodzakelijke mee op straat, en vooral op het strand;
  - Nooit weerstand bieden bij agressie;
  - Laat officiële documenten achter op een veilige plaats (kluis in het hotel) en neem fotokopieën van deze documenten mee;
  - Vermijd geïsoleerde, slecht verlichte plaatsen of plaatsen waar er weinig of geen volk is;
  - Voorkeur geven aan georganiseerde tegenover onbegeleide reizen (Pantanal en Amazonië in het bijzonder) en niet-beveiligde campings vermijden.

lees verder...

Goedkope brazilie

0
0
0
s2sdefault

Vakantieweer brazilie

Verwacht voor morgen: geheel bewolkt
22°C 0mm
4m/s 73% 100%
23 oktober
22°C / 21°C
lichte regen
24 oktober
23°C / 20°C
matige regen
25 oktober
24°C / 22°C
licht bewolkt
26 oktober
24°C / 23°C
zwaar bewolkt
27 oktober
27°C / 23°C
matige regen
28 oktober
27°C / 23°C
matige regen