Werelddeel: Afrika
Vliegafstand: minder dan 11 uur
Taal: Engels
Valuta: Rand
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Lente, Winter
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Last minute vakantie Zuid-Afrika boeken? De goedkoopste last minute Zuid-Afrika all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Jammer zeg... even geen vakantiedeals voor deze bestemming. Bekijk snel alle andere !
 

Goedkope zonvakanties zuid afrika

 

Zuid Afrika, zon, zee en safari

Één van de mooiste en meest veelzijdige is Zuid-Afrika. Het kent veel verschillende toeristische trekpleisters. Kaapstad en Johannesburg zijn twee van de grootste en bekendste steden van het land. Het land is ook het thuis van het Kruger National Park en daarmee het thuis van de ‘big five’. Wildlife safari’s zijn de manier om hier deze fantastische wilde dieren te zien. Bij Kaapstad kan je ook nog pinguïns zien en met haaien duiken. Hier kan je van de natuur, de bijzondere dieren en de grote steden genieten, als nergens anders op de wereld.

Zonvakantie en strandvakantie in Zuid Afrika

Wat verre reizen betreft is Zuid-Afrika een echte aanrader. Kaapstad, aan de voet van de Tafelberg, de Kaapse wijnlanden, het Kruger Park, Johannesburg met het nabije gelegen Sun City, wat ook wel het Las Vegas van Zuid-Afrika is, de stad Durban met haar prachtige stranden aan de Indische Oceaan en natuurlijk niet te vergeten de prachtige natuurreservaten in Zuid-Afrika, met die vele verschillende soorten wilde dieren en prachtige planten.

Van de bezienswaardigheden bij Kaapstad mag je de Tafelberg, Boulders beach en Robbeneiland niet missen. In de stad zijn de City tours om aan te raden, maar ook de wijntours en dagtours zijn zeer aan te raden. De dag tours naar nabij gelegen natuurparken, brengen je oog in oog, met prachtige inheemse wilde dieren.

Het Kruger nationaal park ligt aan de andere kant van Zuid Afrika, aan de grens met Mozambique. Hier kan je op safari en Leeuwen, tijgers, olifanten, buffels en neushoorns spotten, naast de vele andere wilde dieren. De grote steden, die het dichtstbij liggen zijn Johannesburg en havenstad Durban. Vanuit deze steden kan je diverse wildparken bezoeken en op safari gaan. In Durban kunt ook genieten van zon, zee en strand.

Klimaat Zuid Afrika

Weerkaart Zuid Afrika

In de kustregionen heerst er een subtropisch klimaat. Dit betekend dat het hier voornamelijk in de lokale zomerperiode, november tot en met februari vochtig en heet is. In het Kaapgebied rond Kaapstad, kent juist droge zomers met aangename temperaturen tot tegen de 30 graden, in de natte winterperiode koelt het sterk af. Dit bijzondere klimaat zorgt er voor dat hier grote aantallen planten groeien, die nergens anders ter wereld voor komen. Dit gebied is ook uitstekend geschikt voor wijnbouw.

Wanneer de beste zonvakantie in Zuid Afrika

In het noord westelijke deel van het land, heerst een woestijnklimaat, wat richting het midden van het land over gaat in een steppeklimaat. Dit betekend voornamelijk hete zomers en in verhouding koude winters met weinig neerslag gedurende het jaar.

In het oostelijke deel van Zuid Afrika, met de steden Johannesburg en Pretoria, maar ook het Kruger park, heerst een gematigd klimaat. Met temperaturen ronde de 30 graden is het hier zomers warm. De winters zijn relatief koud. Over het algemeen is januari de warmste maand in Zuid Afrika en juli de koudste. De klimaten van Zuid Afrika worden voornamelijk bepaald door de grote hoogte waarop het land ligt. Het plateau varieert in hoogte van 1000 tot 2000 meter boven de zeespiegel. Dit zorgt voor een sterk veranderend landschap met woestijnland en steppe en savanne landschappen. In het lager gelegen kustgebied in het zuiden tussen Mossel Bay en Port Elisabeth zijn door de neerslag ook grote bossen of wouden te vinden.

Culinaire keuken Zuid-Afrika

Braai

 • Biltong
 • Boboti
 • Melktert

Vanwege de kolonisatie is de Zuid-Afrikaanse keuken gekenmerkt door Nederlandse, Engelse en andere Europese invloeden, maar ook door Aziatische invloeden. Zuid-Afrika kent ook verschillende inheemse volkeren, ieder met zijn eigen specifieke gerechten. De verschillende soorten gedroogd vlees stammen nog uit de periode van de kolonisatie, toen vlees voor de lange zeevaarten lang houdbaar gemaakt moest worden.

Één van de belangrijkste ingrediënten in de Zuid Afrikaanse keuken is vlees. Barbecue is een belangrijk onderdeel van de Zuid Afrikaanse keuken. Andere belangrijke ingrediënten zijn vis, melk en mais en maismeel. Met deze ingrediënten worden verschillende gerechten en toetjes gemaakt. Rijstschotels, stoofpotjes, pasteien, pudding, cakes en taartjes. De Zuid-Afrikaanse keuken kent talloze heerlijke gerechten. Er worden ook inheemse theesoorten geschonken, zoals Rooibosthee en Honingbosthee. Deze lijken qua smaak erg op elkaar, al is de Honingbosthee van zichzelf de zoetere van de twee.

Zuid Afrika is één van de top 10 wijn producerende landen. In de gebieden rond de Westkaap, worden al sinds 1659 verschillende soorten wijnen geproduceerd. In de regio’s Stellen Bosch en Constantia wordt veel wijn geproduceerd. De wijnen uit Constantia behoren tot de beste van de wereld. De belangrijkste soorten zijn, Sauvigning Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot.

Vakantie- en reisadvies Zuid-Afrika

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A, Gele koorts, Denque
 • Drink geen kraanwater; Gebruik het ook niet om je tanden te poetsen
 • Drink geen ongekookte melk
 • Eet alleen voldoende verhit voedsel (geen rauw of half-rauw vlees, -vis en -schelpdieren)
 • Bescherm je voedsel tegen vliegen
 1. Veiligheid

  Zuid-Afrika en Kaapstad in het bijzonder staan niet bekend als veilig. Echter, is het ook onterecht deze bestemmingen als gevaarlijk te bestempelen. Wanneer men even voorzichtig is, als op andere is er niets aan de hand. Wees voorzichtig met dure spullen, reisdocumenten en betaalmiddelen. Wanneer het niet nodig is, pin dan geen geld ’s avonds.
  112 is het standaard noodnummer, voor extreme spoed, gebruik noodnummer 10111.

 2. Vaccinaties

  Er zijn geen verplichte vaccinaties, tenzij je in de week voor je aankomst in Zuid Afrika in een Gele Koorts risico land bent geweest. Dan dien je een vaccinatie hier tegen te hebben gehad. Vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A of een BMR vaccinatie zijn aangeraden. Verblijft je langer dan 3 maanden, dan is ook een vaccinatie tegen hepatitis B, Rabiës en TBC aangeraden. In het oosten van Zuid Afrika komt Malaria voor. Neem hiervoor tabletten en andere muggen werende middelen mee.

 3. Bellen en Internet

  Pas je abonnement aan, voor je op vakantie gaat. In Zuid Afrika krijg je geen melding, wanneer je over je datalimiet gaat. Internetdata is daar 5x duurder dan in Euro. Je doet er verstandig aan je roaming uit te zetten en alleen wifi te gebruiken. Koop eventueel lokaal een prepaid toestel of simkaart.

 4. Geld en Betalen

  Betalen doet je in Zuid Afrika gemakkelijk met de CreditCard. Houdt er rekening mee dat tankstations alleen contanten accepteren. Wanneer je geldt gaat pinnen, doe dit bij voorkeur overdag op locatie waar veel mensen zijn. Bij het geven van een fooi, is 10% een gangbaar percentage.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer zuid afrika

Verwacht voor morgen: onbewolkt
26°C 0mm
5m/s 49% 0%
24 januari
27°C / 19°C
onbewolkt
25 januari
23°C / 19°C
lichte regen
26 januari
18°C / 16°C
zware regenval
27 januari
20°C / 15°C
lichte regen
28 januari
21°C / 16°C
onbewolkt
29 januari
22°C / 17°C
half bewolkt