Werelddeel: Europa
Vliegafstand: minder dan 4 uur
Taal: Montenegrijns
Valuta: Euro
Reisdocumenten: Paspoort of ID-kaart
Beste reistijd: Zomer

Last minute vakantie Montenegro boeken? De goedkoopste last minute Montenegro all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Goedkope zonvakanties montenegro

Montenegro, Verrassende zonvakantie in de Balkan

Één van de meest verrassende zon in het Middellandse Zee gebied, is Montenegro. De laatste jaren worden Balkanlanden als en Montenegro steeds populairder voor een zonvakantie of strandvakantie. De natuur, stranden, woeste kustlijn, historie en cultuur zijn prachtig. Onder de zon aan de Middellandse Zee kan men heerlijk ontspannen en genieten van al het moois dat Montenegro te bieden heeft. Langs de prachtige 300 kilometer lange kustlijn van Montenegro heeft tal van mooie baaien en stranden. Hier liggen ook veel van de mooie steden en pittoreske dorpjes steden, waaronder de populaire badplaats Budva en havenstad Kotor aan de baai van Kotor. Bij Budva liggen prachtige stranden, waar je heerlijke dagen in de zon, aan de Adriatische Zee kunt afwisselen met het ontdekken van de cultuur, historie en het bewonderen van de prachtige natuur.

Zonvakantie en strandvakantie in Montenegro

De belangrijkste badplaatsen van Montenegro zijn zich steeds meer op het toerisme aan het richten, maar van massa toerisme is hier nog geen sprake. Hier kan men dan ook in alle rust genieten van de stranden en de Adriatische zee. Ook voor de kust van Montenegro kan men in alle rust genieten. Hier kan men fantastisch duiken tussen prachtige zeedieren, scheepswrakken en vliegtuigwrakken.

Klimaat Montenegro

Weerkaart Montenegro

Langs de Adriatische kust heeft Montenegro een mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en zachte winters. Landinwaarts, in het heuvelachtige en bergachtige gebied, heerst een gematigd zeeklimaat, met milde tot koude winters en milde zomers met kans op bijzonder warm weer. Dit komt voornamelijk doordat hier geen verkoelende wind vanaf de Middellandse Zee komt en de warmte daardoor blijft hangen. De wind vanaf de Middellandse Zee, zorgt in de kust regio blijft de temperatuur voor meer aangename temperaturen. ’s Avonds is het weer hier vooral zwoel te noemen en wordt het pas laat in de avond minder warm.

Wanneer de beste zonvakantie in Montenegro

In de kustregio, van de historische stad Herceg Novi tot aan Ulcinj, zijn de maanden met de meeste zon en de minste neerslag juli en augustus, maar ook de maanden juni en september zijn nog uitstekende maanden voor een zonvakantie of strandvakantie Montenegro. In de lente en herfst valt hier de meeste regen en is het ook meteen een stuk frisser. In de zomer periode zijn de gemiddelde temperaturen aan de kust bijzonder aangenaam. Met temperaturen tegen de 25 graden is ook het zeewater hier bijzonder aangenaam. In de zomerperiode schijnt de zon ruim 10 uur per dag en zijn er ongeveer 7 dagen per maand waarop een klein buitje kan vallen. De Adriatische kust is dan ook een uitermate prettige zonbestemming voor een strandvakantie.

Culinaire keuken Montenegro

Vissoep

Door haar ligging op de Balkan, in een historisch belangrijk deel van de wereld, kent de Montenegrijnse keuken invloeden uit onder andere , en . Er zijn echter ook veel typische Balkan gerechten te verkrijgen met hun oorsprong uit Servië, Hongarije en Kroatië.

De kwaliteit van het eten in Montenegro is uitstekend. Er wordt veel gebruik gemaakt van verse, lokale producten, zoals vis en groenten. De prijzen van het eten liggen iets hoger dan de omringende landen, maar de prijs/kwaliteit verhouding is ook een stuk beter.

In Montenegro zijn voornamelijk veel gerechten met Italiaanse invloeden te verkrijgen, maar ook de Turkse gerechten als Baklava zijn hier niet vreemd. In de kust regio worden veel visgerechten geserveerd, zoals Vissoep of gegrilde vis. Andere veel gebruikte ingrediënten zijn kalfsvlees en lamsvlees, zuivel en verschillende soorten inheemse kruiden.

Bij de heerlijke gerechten, past ook een lekker drankje. De meest geschonken dranken zijn wijn, jenever en bier. In Montenegro worden rode en witte wijnen geproduceerd van inheemse druivensoorten. Deze wijnen zijn overal in Montenegro te krijgen. De Jenever is hier bekend als Rakija. Dit wordt van verschillende soorten fruit gestookt, de ene Rakija is dus de andere niet. Ook is overal een Montenegrijns bier te verkrijgen. Andere alcoholische dranken in Montenegro zijn Medovina, beter bekend als Mede, wat wordt verkregen door het fermenteren van honing. Dit is niet gelijk aan Medovaca, wat een jenever is, waar honing aan is toegevoegd. Hoe het ook zij, bij de heerlijke gerechten die in de Balkanregio te verkrijgen zijn, worden ook heerlijke dranken geschonken.

Vakantie- en reisadvies Montenegro

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A
 • Drink geen kraanwater, poets ook je tanden er niet mee
 • Kook kraan water minimaal 5 minuten voor gebruik
 • Bezit van alle soorten drugs is verboden en wordt bestraft!
 • Homoseksualiteit is toegestaan, maar niet overal geaccepteerd
 1. Is een vakantie naar Montenegro gevaarlijk?

  Voor het reizen naar Montenegro zijn geen specifieke veiligheidsrisico’s. Ook qua criminaliteit valt het mee, hoewel er wel meldingen zijn van bijvoorbeeld zakkenrollers. Het is wat dat betreft niet veel anders, dan andere Europese vakantielanden. Balkanlanden zijn berucht om georganiseerde misdaad, dit is echter over het algemeen niet gericht tegen toeristen.

 2. Communiceren in Montenegro

  De officiële voertaal in Montenegro is Servisch. Er worden echter meerdere dialecten gesproken. De bevolking is samengesteld uit etnische Montenegrijnen, Serven, Albanezen, Bosniërs, Joegoslaven, Kroaten en Roma. Het jongere deel van de bevolking spreekt ook Engels, sinds dit de tweede taal is, die op scholen geleerd wordt.

 3. Is een zonvakantie Montenegro goedkoop?

  De prijzen in Montenegro liggen iets hoger dan bijvoorbeeld Albanië of Kroatië. De prijzen zijn echter, nog steeds een stuk lager, dan in Nederland. Montenegro is zeker met betrekking tot de dagelijkse uitgaven en dineren zeker een goedkoop vakantieland.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer montenegro

Verwacht voor morgen: onbewolkt
8°C 0mm
1m/s 37% 0%
22 januari
8°C / 1°C
onbewolkt
23 januari
10°C / 1°C
onbewolkt
24 januari
7°C / 1°C
onbewolkt
25 januari
5°C / 3°C
matige regen
26 januari
7°C / 4°C
lichte regen
27 januari
9°C / 2°C
onbewolkt