Werelddeel: Europa
Vliegafstand: minder dan 4 uur
Taal: Macedonisch
Valuta: Denar
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Zomer

Last minute vakantie Macedonië boeken? De goedkoopste last minute Macedonië all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

Goedkope zonvakanties macedonie

Macedonië, verrassende vakantie bestemming

In het zuiden van de Balkan ligt het kleine maar prachtige Macedonië. Met haar meren, bossen en bergen is dit een heerlijke bestemming voor de natuurliefhebber. Ook voor de avontuurlijke vakantieganger en de cultuurtoerist is Macedonië een uitstekende vakantiebestemming. Hoewel het land nergens aan een zee grenst, kan men hier ook zeker van zon en strand genieten, rondom de vele meren die het land rijk is. De vriendschappelijke bevolking en het relatief lage prijsniveau maken Macedonië tot een heerlijke bestemming.

Zonvakantie en strandvakantie in Macedonië

Met de vorming van het prachtige landschap van Macedonië zijn tientallen meren ontstaan. Aan de oevers zijn veel lange smalle kiezelstranden, waar men toch aangenaam kan zonnebaden. Het meest bekende is het Meer van Ohrid, waar ook de stad Ohrid ligt. Aan de oever van dit meer zijn meerdere pittoreske dorpjes te vinden, waar men op de stranden heerlijk kan zonnebaden. Bij sommige dorpjes zijn ook zonnebaad dekken, waar geen strand beschikbaar is. Aan de stranden zijn over het algemeen voldoende beachclubs te vinden, waarmee de zonaanbidders van alle gemakken zijn voorzien.

Actieve zonvakantie in cultuurrijk Macedonië

Onder de mediterrane zon is het in Macedonië heerlijk vertoeven. In de vrije natuur en in de pittoreske dorpen en steden kan men in het prachtige weer genieten de bezienswaardigheden. Niet alleen zijn hier vele unieke historische gebouwen te bewonderen, het is hier ook heerlijk lange tochten door de natuur te maken en in aanraking te komen met de lokale flora en fauna. Het bergachtige landschap met de heerlijk verkoelende meren zijn heerlijk om in te ontspannen.

Klimaat Macedonië

Weerkaart Macedonie

Het kleine land in de Balkan, kent grote verschillen in temperaturen. Het gematigde landklimaat wordt beïnvloed door de Middellandse zee en het bergachtige karakter van het landschap. Met name de hoger gelegen gebieden zijn een stuk koeler dan de laag gelegen delen. Hier is het zomers warm, droog en zonnig. Het gebied rond het Meer van Ohrid wordt beïnvloed door een sub mediterraan klimaat, wat zorgt voor lange warme zomerdagen met weinig neerslag. In de zomermaanden zijn temperaturen tussen de 30 en 35 graden niet ongewoon. In de hoofdstad Skopje kan het kwik zelfs gemakkelijk oplopen tot 40 graden. Perioden van extreme warmte worden vaak afgesloten met flinke onweersbuien. Ondanks dat is het weer zomers over het algemeen heerlijk zonnig.

Wanneer de beste zonvakantie in Macedonië

De Macedonische zomer begint in eind april, begin mei en eindigt in oktober. De maanden juli en augustus zijn veruit het warmst. Dit zijn ook de maanden met de minste kans op neerslag. De gebieden rond het Meer van Ohrid zijn net iets warmer, dan de rest van het land. Ook is de gemiddelde neerslag hier minder. De maanden juni tot en met augustus zijn hier veruit de warmste maanden, met de meeste zonuren en de hoogste zonnesterkte. Mei en september zijn maanden met heerlijk zomers weer, met net iets lagere temperaturen.

Culinaire keuken Macedonië

Baklava

De Macedonische keuken is een mix van typische Balkan smaken en invloeden uit de Ottomaanse tijd. Zo zijn de Macedonische Kebab, Baklava en Burek typische specialiteiten. Ook zijn er diverse gerechten en ingrediënten, die een duidelijke mediterrane oorsprong hebben, zoals de witte kaas, Sirenje, welke vergelijkbaar is met de Griekse Feta.

De hoofdgerechten zijn voornamelijk vleesgerechten, vooraf gegaan door een rijke hoeveelheid aan kleine traditionele gerechtjes. Vaak worden er lokale dieren als lam, varken of kip geserveerd. In het Meer van Ohrid wordt de Ohrid forel gevangen. Dit is een lokale specialiteit, welke alleen in de omgeving van het meer wordt geserveerd.

De lunch of het diner wordt vaak afgesloten met een zoet of hartig toetje. Baklava is een populair dessert, maar ook wordt er vaak fruit en cake als dessert geserveerd. Probeer zeker de lokale specialiteiten.

De Vranec druif is de meest voorkomende druif in Macedonië. Deze wordt in het hele land verwerkt tot rode wijn. Deze wordt dan ook graag geschonken in de verschillende restaurants en uitgaansgelegenheden. Men neemt hier graag de tijd voor ontbijt, lunch en diner. Er kan gemakkelijk twee uren per maaltijd worden besteed. ’s Avonds wordt het in de restaurants vaak pas druk na 21:00. Maar het is niet ongewoon om pas om 23:00 aan te schuiven.

Vakantie- en reisadvies Macedonië

 • Aanbevolen vaccinaties: Difterie Tetanus Polio en Hepatitis A
 • Drink geen kraanwater en ongekookte melk
 • Drugs bezit en gebruik is streng verboden en wordt zwaar bestraft
 • Fotografie is lang niet overal toegestaan (zoals militairen en militaire installaties)
 1. Verkeer in Macedonië

  Verkeersregels in Macedonië worden slecht nageleefd, auto’s en wegen zijn slecht onderhouden. Hierdoor is de verkeersveiligheid beperkt. De hoofdwegen zijn wel relatief goed onderhouden, maar over het algemeen geldt, dat extra alertheid geboden is.

 2. Homoseksualiteit in Macedonië

  Homoseksualiteit wordt niet geaccepteerd in Macedonië. Personen uit de LGBT gemeenschap kunnen te maken krijgen met discriminatie door belediging, bedreiging en soms zelfs geweld. Hier kan men aangifte tegen doen. Hoewel het niet nodig zou moeten zijn, is het toch verstandig in houding en gedrag, hier rekening mee te houden.

 3. Veiligheid in Macedonië

  Hoewel Macedonië weinig criminaliteit kent, is het verstandig hier rekening mee te houden. Laat geen waardevolle spullen in je auto liggen, of wandel niet met open tassen. Laat je handtas ook niet los over een enkel schouder hangen, i.v.m. tasjesdieven. Verspreid reisdocumenten, geld en passen over meerdere kledingstukken.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer macedonie

Verwacht voor morgen: lichte regen
9°C 0mm
1m/s 77% 48%
31 januari
8°C / 0°C
onbewolkt
1 februari
11°C / 2°C
onbewolkt
2 februari
8°C / 3°C
matige regen
3 februari
9°C / 1°C
zwaar bewolkt
4 februari
12°C / 3°C
onbewolkt
5 februari
5°C / 1°C
lichte sneeuw