Werelddeel: Azië
Vliegafstand: minder dan 7 uur
Taal: Arabisch
Valuta: Dirham
Reisdocumenten: Paspoort
Beste reistijd: Lente, Herfst, Winter
Reisvaccinatie: Aanbevolen (toon advies)

Last minute vakantie Abu Dhabi boeken? De goedkoopste last minute Abu Dhabi all inclusive vind je hier! ✓super last minutes ✓(ultra) all inclusive hotels ✓zonvakanties ✓

 

Goedkope zonvakanties abu dhabi

 

Abu Dhabi, ervaar de luxe van het Midden Oosten

Abu Dhabi, het grootste van de zeven Emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Hier vind je even veel luxe en weelde als in het nabij gelegen . Abu Dhabi is vooral bekend bij autosportliefhebbers, als voor de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen. Maar Abu Dhabi biedt meer. Liggend in het Midden Oosten, ben je hier verzekerd van zonnig weer, gedurende het hele jaar. Het is dan ook een uitstekende bestemming voor een zonvakantie. Er zijn tal van attracties om te bezoeken en mogelijkheden voor excursies om je mee bezig te houden, maar zonnebaden op het strand of langs de zwembaden van de luxe all inclusive resorts kan hier natuurlijk ook gewoon. Abu Dhabi is een gastvrije vakantie bestemming die uitnodigt om bezocht te worden.

Zonvakantie en strandvakantie naar Abu Dhabi

Aan de kust van de Perzische Golf vind je bij Abu Dhabi mooie witte stranden aan de azuur blauwe zee. Er zijn hier publieke stranden en privé stranden, waarbij de privé stranden vaak horen bij luxe hotels en resorts. Tussen de uitstapjes en excursies door, is het prima vertoeven aan de het strand van Abu Dhabi, tijdens een ontspannende zonvakantie of strandvakantie.

Klimaat en weersverwachting Abu Dhabi

Weerkaart Dubai

Wanneer je van warm weer met weinig neerslag houdt, dan is Abu Dhabi een zonvakantie bestemming voor jou. In de zomerse maanden stijgt het kwik hier gemakkelijk richting de 40 graden. Van april tot en met september is het weer hier, heet te noemen. Afkoelen in de zee kan altijd. Het zeewater heeft gedurende het jaar een aangename temperatuur van tegen de 20 graden. De zomer maanden zijn ver uit het warmst en, omdat Abu Dhabi een woestijn klimaat heeft, zijn zandstormen in deze periode niet ongewoon. Deze kunnen enkele dagen aanhouden en uiteraard voor verminder zicht zorgen. In de wintermaanden daalt de gemiddelde temperatuur naar ongeveer 20 graden. Hier mee is Abu Dhabi dan ook een mooie bestemming voor een vakantie. Van december tot april kan het regenen in Abu Dhabi, maar dit is gemiddeld 2 tot 3 dagen per maand dat er regen valt.

Wanneer de beste zonvakantie in Abu Dhabi

In de de lente en de herfst is Abu Dhabi ook een goede bestemming, dan is de temperatuur nog niet te hoog, maar al wel warm genoeg voor een heerlijke strandvakantie. Ook is het niet te warm om lekker actief te zijn. De gemiddelde temperatuur ligt ruim in de 20 graden en ook snachts zal het niet te veel afkoelen. Al met al is Abu Dhabi gedurende het hele jaar een goede zonbestemming. Wanneer je niet van hele hoge temperaturen houdt, dan zijn de winter, lente en herfst perioden het meest geschikt om een zonvakantie naar Abu Dhabi te boeken.

Culinaire keuken Abu Dhabi

Kameel Stoofschotel 883772 Pixabay

In Abu Dhabi vind je een veelzijdig aanbod restaurants. Naast de traditionele Arabische gerechten zijn hier specialiteiten van uit de hele wereld verkrijgbaar. Veel invloeden komen uit de Indiaanse, Pakistaanse, Egyptische en Aziatische keuken. In het Midden Oosten werken veel mensen uit deze regionen. Omdat Abu Dhabi een redelijk conservatief islamitisch land is, zul je hier echter geen gerechten met varkensvlees vinden. Wel zijn hier gerechten met bijvoorbeeld schapen vlees verkrijgbaar.

Alcohol is alleen verkrijgbaar in hotels, en in de restaurants, bars en nachtclubs met een alcohollicentie op het Yas Island. Dit komt, doordat dit volledige eiland het eigendom is van het Viceroy hotel. In Abu Dhabi zijn tal van bijzondere gerechten te krijgen, zoals bijvoorbeeld een dessert met ijs gemaakt van Kamelenmelk. Wanneer niets je te gek is, dan bestel je een perfect gezette Cappuccino afgetopt met 24 karaats goud. Je kunt hier uiteraard ook gewonere dingen bestellen, zoals perfecte hamburgers en luxe Spaanse Tapas. .

Vakantie- en reisadvies Abu Dhabi

 • Aanbevolen vaccinaties:Difterie Tetanus Polio, Hepatitis A, Denque, Gele koorts
 • Drink geen kraanwater. Gebruik het ook niet om uw tanden te poetsen.
 • Drink geen ongekookte melk
 • Bezit van alle soorten drugs is streng verboden, de gevangenisstraf is levenslang!
 1. Is een vakantie naar Abu Dhabi veilig?

  Er wordt nog vaak gevraagd of Abu Dhabi veilig is. Het is tenslotte een stad in het midden oosten. In de Verenigde Arabische Emiraten heerst nog een spanningsveld. Het wordt aangeraden om altijd de nieuwsberichten te volgen en waakzaam te zijn. Dubai valt zeker niet onder het huidige risico gebied! Voor een volledig kunt u het best op de website van het ministerie van buitenlandse zaken kijken

 2. Is een vakantie Abu Dhabi goedkoop?

  Je zult hier niet terecht kunnen voor een budget vakantie. Abu Dhabi is een rijke stad waar bijna alles mogelijk is, tegen de juiste prijs.

 3. Islam in Abu Dhabi

  Het geloof wordt behoorlijk streng nageleefd. Wees voorzichtig met alcohol gebruik. Dronkenschap is uit den boze, gezien inwoners zelf bijna geen alcohol drinken. Seksualiteit heerst ook nog een taboe op. Ongehuwd samenwonen is bij de wet verboden. Je kunt je dus het beste voordoen als een echtpaar. Maar zelfs dan kan zoenen in het openbaar als aanstootgevend worden ervaren door de lokale bevolking.

 4. Kleding in een Moskee

  Bij het bezoek aan heiligdommen, zoals moskeeën, is het dragen van respectvolle kleding vereist. Denk hierbij aan het bedekken van schouders, armen en benen, dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Voor vrouwen is een hoofddoekje vaak verplicht, de haren moeten bedekt zijn.

lees verder...
0
0
0
s2smodern

Vakantieweer abu dhabi

Verwacht voor morgen: onbewolkt
22°C 0mm
5m/s 69% 0%
24 januari
19°C / 18°C
zwaar bewolkt
25 januari
19°C / 18°C
onbewolkt
26 januari
17°C / 16°C
lichte regen
27 januari
18°C / 17°C
onbewolkt
28 januari
19°C / 18°C
onbewolkt
29 januari
19°C / 18°C
onbewolkt